Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, με θέμα την επεξεργασία και εξέταση των σχεδίων νόμων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού:

α) «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις Κινηματογραφικές Συμπαραγωγές (Αναθεωρημένη)» και β) «Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κρατικής Διοίκησης Τύπου, Εκδόσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σχετικά με το ‘Έργο μετάφρασης και έκδοσης έργων του λόγου της κλασικής και σύγχρονης βιβλιοπαραγωγής της Κίνας και της Ελλάδας’».

❗️Αναδείχθηκε η πολιτιστική αξία των δύο συμβάσεων με το Συμβούλιο της Ευρώπης και τη Κίνα και τονίστηκε η διαρκής επιδίωξη συνεργειών στο χώρο του πολιτισμού.

❗️Κυρώσαμε δύο διεθνείς συμβάσεις πολιτιστικής συνεργασίας με το Συμβούλιο της Ευρώπης για τις κινηματογραφικές συμπαραγωγές και με την Κίνα στον τομέα της μετάφρασης και έκδοσης έργων κλασσικής λογοτεχνίας των δύο χωρών. Ο πολιτισμός ενώνει τους λαούς.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #photooftheday #nd #ΝέαΔημοκρατία #Βουλή #ΕπιτροπήΜορφωτικών #ΥπουργείοΠολιτισμού #πολιτισμός #μνημόνιοσυνεργασίας #κίνα