Η Έλενα Ράπτη με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Καλαμάτα

Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, στις 18:00 στο Αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος στην Καλαμάτα.
Ομιλητές στην εκδήλωση:
• η Έλενα Ράπτη, Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.
• ο Γεώργιος Σταματόπουλος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας
• ο Παναγιώτης Πούπουζας, Προϊστάμενος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Μεσσηνίας
• η Ανδριανή Ρουσσοπούλου, Ψυχολόγος, Διευθύντρια του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Το Περιβόλι της Γιαγιάς» του Ιδρύματος Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου.
Όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν: το DVD των δύο ιστοριών κινουμένων σχεδίων «Το Μυστικό της Νίκης 1» και «To Μυστικό της Νίκης 2 – Η περιπέτεια του Βίκτωρα», το παιδικό παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ», το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς, καθώς και το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας».
Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, είναι Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα και Εμπειρογνώμονας στο κοινό πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στον αθλητισμό.