Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και να συνομιλήσω με αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων (ΥΕΕΜΣΑΣ).

📍Η Ομάδα Αστυνομικών Σκύλων Κ9 ιδρύθηκε το 1986 και σήμερα αριθμεί 188 αστυνομικούς σκύλους. Οι αστυνομικοί σκύλοι συμβάλλουν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, που επιχειρείται από την Ελληνική Αστυνομία.

📍Συμβάλλουν στην εξιχνίαση σημαντικών υποθέσεων ως ιχνηλάτες στον τομέα ανεύρεσης ναρκωτικών ουσιών και εκρηκτικών μηχανισμών, ως σκύλοι διάσωσης ανθρώπων σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης και στην ενίσχυση των πεζών περιπολιών.

📍Οι σκύλοι που επιλέγονται -βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών- ξεκινούν ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και γνωριμίας τους με τον αστυνομικό συνοδό-χειριστή ο οποίος αναλαμβάνει την συνεχή περιποίηση, φροντίδα και εκπαίδευση του σκύλου του, καλλιεργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης, αλληλεξάρτησης και συνεργασίας, που αποδίδει το μέγιστο κατά τις επιχειρησιακές ανάγκες.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #Μητσοτάκης #ΝέαΔημοκρατία #ΔΕΘ #ΕλληνικήΑστυνομία -9 #αστυνομικοισκυλοι