Η καμπάνια «Ένα στα Πέντε» στο 1ο Φεστιβάλ Καντίνας

🔸Η καμπάνια «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης φιλοξενήθηκε στο πρώην Στρατόπεδο «Μεγ. Αλέξανδρος», στο 1o Φεστιβάλ Καντίνας – “Canteen Festival” που διοργάνωσε ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και η Κοινωφελής Δημοτική επιχείρηση του Δήμου (ΚΔΕΔΑΜ) σε συνεργασία με την «Thessaloniki Brand».

🔸Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών και γονέων εθελοντές της καμπάνιας μοίρασαν σε όλους το ενημερωτικό υλικό:

▪️το DVD των δύο ιστοριών κινουμένων σχεδίων «To Μυστικό της Νίκης» και «Η περιπέτεια του Βίκτωρα»,
▪️το παιδικό παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ»
▪️το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς
▪️το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας»
▪️το νέο παραμύθι για την προστασία των παιδιών στο ψηφιακό περιβάλλον «Η Κίκο και το φωτοσκορπούλι»
▪️το έντυπο «μίλα σε κάποιον που εμπιστεύεσαι»

🔸Οι επισκέπτες του φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ένα ταξίδι γεύσεων αλλά και πολιτισμού γνωρίζοντας διαφορετικά είδη φαγητού, γλυκού καθώς και ποτού από κάθε λογής καντίνες.

🔸Τη γιορτινή ατμόσφαιρα ολοκλήρωσαν δράσεις για παιδιά και επιδείξεις μαγειρικής παραδοσιακής κουζίνας, σε ένα περιβάλλον δημιουργίας και κεφιού.

🔸Παράλληλα Ποντιακοί αλλά και Μικρασιατικοί πολιτιστικοί σύλλογοι απογείωσαν την εκδήλωση με μουσικοχορευτικά και χορωδιακά δρώμενα.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwearrule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών