Στο πλαίσιο της προώθησης του Οινοτουρισμού επισκέφθηκα με τους συνεργάτες μου το κτήμα Οινότρια Γη του Κώστα Λαζαρίδη στο Καπανδρίτι.

🔹Στις εγκαταστάσεις του, πέραν από ένα πολύ σύγχρονο οινοποιείο, περιλαμβάνεται συγκρότημα 10.500 τετραγωνικών μέτρων όπου φιλοξενούνται το Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη, χώροι για τη διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων, αίθουσες συνεδρίων και φυσικά οι υπόγειες κάβες για την παλαίωση των κρασιών. Η ξενάγηση στους χώρους και η φιλοξενία του εξαίρετου Διευθυντή Χρήστου Φωτιάδη υπήρξε υποδειγματική.

🔹Για την Ελλάδα ο οινοτουρισμός αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές ειδικές μορφές τουρισμού. Γι αυτό ψηφίσαμε πρόσφατα ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει την ανάδειξη της εξαιρετικά πλούσιας και ποιοτικής οινικής μας παράδοσης ως κατεξοχήν κίνητρο για την προσέλκυση τουριστών.

🔹Στα 103 οινοποιεία της χώρας μας που διαθέτουν το Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου του Υπουργείου Τουρισμού, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθουν, να απολαύσουν γεύσεις και αρώματα και να μοιραστούν οινικές εμπειρίες.

🔹Σε έναν από τους επισκέψιμους αμπελώνες της χώρας μας, έχετε τη δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με τη φύση και παράλληλα να γνωρίσετε από κοντά τα στάδια της ενδιαφέρουσας διαδικασίας παραγωγής κρασιού, από τη συλλογή των σταφυλιών μέχρι το τελικό προϊόν.