Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή Μαμά-δες του τηλεοπτικού δικτύου ΕΡΤ2 με την δημοσιογράφο Ζωή Κρονάκη και συζητήσαμε για την προστασία των παιδιών μας και πιο συγκεκριμένα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

📍Παρουσίασα τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης και συγκεκριμένα τα παραμυθάκια «Η Κίκο και το Χέρι» και «Η Κίκο και το φωτοσκορπούλι» τα οποία διδάσκουν στα παιδιά με απλό και κατανοητό τρόπο, κανόνες αυτοπροστασίας τους. Μέσα από τα παραμυθάκια μαθαίνουν τα παιδιά ότι το σώμα τους καθώς και η εικόνα τους τους ανήκουν. Έχουν δικαίωμα να αρνηθούν κάποιο χάδι ή άγγιγμα που δεν επιθυμούν, όπως επίσης και να αρνηθούν να τους φωτογραφήσουν.
📍Αναφέρθηκα στην νέα ιστορία κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Η δύναμη της Βερονίκης» η οποία θα κυκλοφορήσει το προσεχές διάστημα. Πρωταγωνίστρια είναι μια μαθήτρια σε αναπηρικό αμαξίδιο που δέχεται σεξουαλική παρενόχληση σε αθλητικό χώρο απο έναν άγνωστο και επιλέγει να απευθυνθεί για βοήθεια σε έναν αστυνομικο.
📍Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να είναι ενημερωμένα, να βάζουν τα όριά τους και αν κάτι συμβεί να ενημερώνουν έναν ενήλικα που εμπιστεύονται για να τους βοηθήσει.
📍Η καμπάνια «ένα στα πέντε» μέσα από 750 δράσεις της σε όλη την Ελλάδα στοχεύει στην ενημέρωση παιδιών και γονέων για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.