Στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Υπουργείο Τουρισμού με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, μίλησα στους σπουδαστές του ΙΕΚ Αλεξανδρούπολης και των Σχολών Ξεναγών Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Ρόδου και Ρεθύμνου.

🔸Την εκδήλωση χαιρέτησε η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη η οποία στηρίζει ουσιαστικά και αποτελεσματικά τον αγώνα για την προστασία των παιδιών.
🔸Στην εκδήλωση μίλησε ο Λάζαρος Γρηγοριάδης εκπρόσωπος του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
🔸Αναφέρθηκα στα μηνύματα της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης και στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας μέσα από τα ενημερωτικά εργαλεία που στοχεύουν στον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής βίας.
🔸Επιπλέον μίλησα για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση που στοχεύει στην αναπροσαρμογή των θεσμικών λειτουργιών στην κατεύθυνση των φιλικών προς τα παιδιά διαδικασιών, στην μείωση των κρουσμάτων που συμβαίνουν και στην αύξηση των περιστατικών που αναφέρονται στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.
🔸Με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης δημιουργούμε διαδικασίες και προϋποθέσεις προστασίας των παιδιών στην πράξη και αποκτά η χώρα κατάλληλες υπηρεσίες, πρωτόκολλα λειτουργίας και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και συνεκτικό νομικό πλαίσιο που θα εφαρμόζεται πλήρως.