Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, μίλησα στο 308 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης που εδρεύει στο στρατόπεδο «ΣΧΗ (ΠΖ) ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗ ΙΩΑΝΝΗ».

📍Αναφέρθηκα στους τρόπους πρόληψης του φαινομένου της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης αλλά και στην κατάλληλη αντιμετώπιση των κρουσμάτων τονίζοντας πως όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να είναι ασφαλή και προστατευμένα από τη σεξουαλική βία.

📍Η Σύμβαση Λανζαρότε την οποία έχει υπογράψει και η χώρα μας, εστιάζει σ’ αυτή τη μορφή βίας και στοχεύει στην πρόληψη και καταπολέμηση της παιδικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης αλλά και στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών θυμάτων σεξουαλικής βίας.

📍Στην ενημερωτική εκδήλωση συμμετείχε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Γρηγοριάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των περιστατικών κακοποίησης.

📍Ευχαριστώ θερμά τον Διοικητή Κωνσταντίνο Τσιράκη για τον πίνακα ζωγραφικής που μου δώρισε, έργο της Ιωάννας Κωτσογεωργοπούλου.