Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), με βασικό θέμα ημερήσιας διάταξης το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση 2022-2027.

📌 Στην Ολομέλεια, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας κ. Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώτσηρας, ο Γ.Γ Δημόσιας Τάξης Μιχαήλ Καραμαλάκης, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, παρουσίασα τις βασικές κατευθύνσεις του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση και απάντησα σε ερωτήσεις των Μελών της ΕΕΔΑ αναφορικά με επί μέρους σημεία του νέου αυτού Σχεδίου.

📌 Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση αποτελεί μια ολιστική παρέμβαση στο υφιστάμενο πλαίσιο δομών και λειτουργιών για την πρόληψη του φαινομένου, την προαγωγή της αποκάλυψής του όταν συμβαίνει, την γρήγορη και αποτελεσματική δίωξη των δραστών και την παροχή προστασίας και στήριξης στα θύματα.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #moh.gov.gr #ΑΚΗΣΣΚΕΡΤΣΟΣ @georgekotsiras #ΜΙΧΑΗΛΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ #ΕθνικήΕπιτροπήγιαταΔικαιώματαΤουΠαιδιού