Συμμετείχα στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Καρκίνος Υπογονιμότητα- Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Μύθος και Πραγματικότητα», ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής.

Στο συνέδριο έλαβαν μέρος Αντικαρκινικά και Μαιευτικά Νοσοκομεία, εξειδικευμένοι εισηγητές, πολύπειροι ερευνητές και κλινικοί ιατροί κι αποτέλεσε παράδειγμα συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στο χώρο της υγείας.

📍Ως εισηγήτρια του νέου νόμου για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή μίλησα για τις μεταρρυθμίσεις που εισάγονται με τον νέο νόμο.

🔺Αυξάνεται το όριο ηλικίας στα 54 έτη.

🔺Επιτρέπεται η κρυοσυντήρηση ωαρίων όχι μόνο για ιατρικούς αλλά και για κοινωνικούς λόγους, δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες να διατηρήσουν τα ωάριά τους και να κάνουν χρήση αυτών, όποτε το επιθυμήσουν.

🔺Καταργείται η απαιτούμενη συναίνεση του συζύγου για την κρυοσυντήρηση ωαρίων από τη γυναίκα που το επιθυμεί.

🔺Επιτρέπεται στη διαζευγμένη γυναίκα να κάνει χρήση των κρυοσυντηρημένων ωαρίων της χωρίς τη συναίνεση του συζύγου ή συντρόφου.

🔺Διασφαλίζεται η δυνατότητα ατόμων, που πάσχουν από HIV, να υποβληθούν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

🔺Διασφαλίζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των ίντερσεξ ατόμων, εξασφαλίζοντας την ομαλή ανάπτυξη του φύλου τους και της προσωπικότητάς τους.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #moh.gov.gr #υπουργείουγείας @YpYgGR #Καρκίνος #Υπογινιμότητα #ΥποβοηθούμενηΑναπαραγωγή #athens #fertilityawareness #ferility #κρυοσυντήρηση @genesisathens_drpantos @kingsfertility