Συμμετείχα στη κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, με θέμα ημερήσιας διάταξης την ενημέρωση των μελών των Επιτροπών από τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής, για την εκστρατεία πληροφόρησης για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού.

🔸Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη ευαισθησία σε ένα πάγιο αίτημα για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού που συνιστά ένα αδικαιολόγητο έλλειμμα της δημοκρατίας μας και που δυστυχώς με ευθύνη της αντιπολίτευσης παραμένει σε εκκρεμότητα. Το επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση προχωρά στην αυτονόητη υποχρέωσή της να υλοποιήσει μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σε έκταση και περιεχόμενο εκστρατεία ενημέρωσης για την άσκηση του ύψιστου συνταγματικού τους δικαιώματος και για το δικαίωμα ψήφου με τον υφιστάμενο νόμο, με σκοπό την όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή στις εκλογές των Ελλήνων του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Η Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από τα σύνορα της. Οι Έλληνες, όπου γης, έχουν λόγο στην Ελλάδα του μέλλοντος.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #nd #ΝέαΔημοκρατία #Βουλή #ΕπιτροπήΕλληνισμούΔιασποράς #ΥπουργείοΕσωτερικών #ψήφοςΕλλήνωνΕξωτερικού