Στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με θέμα: «Υγεία, Παιδεία, Ευημερία, Ασφάλεια για όλα τα παιδιά»

Μίλησα ως Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα, για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Ανέφερα ότι στη πλειονότητα των περιπτώσεων, ο δράστης είναι ένα άτομο που το παιδί γνωρίζει και συνήθως εμπιστεύεται. Στο σπίτι θα πρέπει να ισχύει ως κανόνας, ότι το παιδί οφείλει να ενημερώνει όταν κάποιος:
• του προσφέρει δώρα τακτικά
• του ζητάει να κρατήσει μυστικά
• προσπαθεί να βρεθεί μόνος με το παιδί
Επιπλέον, τόνισα ότι σε κάποιες περιπτώσεις ο δράστης μπορεί να είναι άγνωστος. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει οι γονείς να διδάσκουν στα παιδιά τους, κάποιους απλούς κανόνες σχετικά με την επαφή με αγνώστους, όπως να μην επιβιβάζονται ποτέ σε αυτοκίνητο ατόμων που δεν γνωρίζουν, ούτε να δέχονται δώρα ή προσκλήσεις από αγνώστους.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwearrule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων #Ιόνιο