Ομιλία στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ με θέμα «Υπηρεσίες για τον Πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα»

Έλενα Ράπτη: «Είναι αναγκαίο να γίνουν πιο ποιοτικές οι υπηρεσίες του κράτους προς τους πολίτες»
Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, στο πλαίσιο του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ήμουν ομιλήτρια στη θεματική ενότητα «Υπηρεσίες για τον Πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα».
Αναφέρθηκα στην ανάγκη να γίνουν πιο ποιοτικές οι υπηρεσίες του κράτους προς τους πολίτες αλλά και στο κράτος το οποίο χαρακτήρισα «εχθρικό και αδιάφορο». Έκανα λόγο για την ταλαιπωρία πολιτών και επιχειρήσεων από τη γραφειοκρατία και την πολυνομία και για την ανάγκη να μειωθεί η ανάμειξη του κράτους στα απολύτως απαραίτητα επίπεδα. Όπως είπα χαρακτηριστικά «Δεν είναι λογικό στον 21ο αιώνα ότι κάνουμε στην Ελλάδα να πρέπει να περνά από μια υπηρεσία του κράτους».
Ακόμα έκανα αναφορά σε μια σειρά από τομές που σχεδιάζει η Νέα Δημοκρατία μεταξύ των οποίων: αδειοδότηση επιχειρήσεων ηλεκτρονικά και αυθημερόν, σύγχρονα σχολεία για δημιουργική μάθηση, επαγγελματικά λύκεια συνδεδεμένα με την επιχειρηματικότητα, ιδιωτικά πανεπιστήμια, οικογενειακό γιατρό, επέκταση της διάρκειας των συνταγών στους χρόνια πάσχοντες, προσλήψεις νοσηλευτών – για να ανασάνουν τα νοσοκομεία μας, διανομή φαρμάκων κατ’ οίκον σε ευπαθείς ομάδες, κοινωνικές πολιτικές για αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη, μείωση φόρων και εισφορών, αστικές συγκοινωνίες – βιώσιμες και φτηνές και για έναν καινούργιο πατριωτισμό.
Κλείνοντας, κάλεσα να γίνουμε οι ίδιοι η αλλαγή που θέλουμε στηρίζοντας το σχέδιο της νέας Ελλάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν είναι δύσκολο να το πετύχουμε, είναι ΩΡΑ να το πετύχουμε, Νέα Δημοκρατία και κοινωνία μαζί»