Με χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων του 63ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης να συμμετάσχω στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρόληψη της Παιδικής σεξουαλικής Κακοποίησης».

✏️Την εκδήλωση παρακολούθησε διαδικτυακά και η μαθητική κοινότητα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου.

✏️Ως συντονίστρια του προγράμματος «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, μίλησα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης παρουσιάζοντας όλα τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης που βασίζονται στον κανόνα του εσώρουχου.

▪️ Η μυστικότητα αποτελεί την τακτική που εφαρμόζουν κατά κόρον όσοι διαπράττουν το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης.

▪️ Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά τη διαφορά μεταξύ καλών μυστικών και κακών μυστικών αλλά και να καλλιεργήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης.

✏️Για την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης μίλησε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Παπαδόπουλος Δημήτρης.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #ΕθνικόΣχέδιοΔράσης #63οΔημοτικόΣχολείοΘεσσαλονίκης #1οΔημοτικόΣχολείοΚαρπενησίου