Με χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης που σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης».

🖌Ως Συντονίστρια της Καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα μίλησα στην εκδήλωση παρουσιάζοντας όλα τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, που βασίζονται στον κανόνα του εσώρουχου.

◾️Περίπου ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης ή βίας.
◾️Μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε παιδί, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, φυλής, κοινωνικής τάξης και θρησκείας.
◾️Συχνότατα ο δράστης είναι άτομο που το παιδί γνωρίζει και εμπιστεύεται. Ενδεχομένως να είναι ακόμη και κάποιο άλλο παιδί.

🖌Για την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης μίλησε εκπρόσωπος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, Χρήστος Παπαδόπουλος.

3/4/2023

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwearrule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών