Ως ιδρυτικό μέλος της Κοινωνικής Οργάνωσης «Αγάπη», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, 1η Δεκεμβρίου

συμμετείχα στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Θεσσαλονικέων μοιράζοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό από υπαίθριο stand στον πεζόδρομο της Καμάρας. Μαζί με εθελοντές της «Αγάπης» συνομιλήσαμε με διερχόμενους πολίτες για τους τρόπους πρόληψης και μετάδοσης του HIV.

❗️H παγκόσμια ημέρα για το AIDS έρχεται να μας θυμίσει πως η μεγαλύτερη ασπίδα προστασίας από την ασθένεια είναι η πρόληψη και η ενημέρωση. Ταυτόχρονα, μας θυμίζει πως το AIDS δεν μεταδίδεται με την φροντίδα, με την παρέα, με το ενδιαφέρον προς όλους όσοι νοσούν.

❗️Ευχαριστούμε τον Πρωθυπουργό που με δική του πρωτοβουλία, ανήμερα της ημέρας για την καταπολέμηση του AIDS, έρχεται στη Βουλή ένα πάγιο αίτημα των οροθετικών ασθενών.

❗️Πιο συγκεκριμένα, ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης εισηγείται προς ψήφιση στη Βουλή δύο διατάξεις, αφού προηγήθηκαν συναντήσεις με την ένωση ασθενών και τους ίδιους τους ασθενείς, με σκοπό τη νομοθέτηση της πλήρους ένταξης των αντιρετροϊκών φαρμάκων στην άυλη και ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τη δυνατότητα να γίνουν ανάδοχοι γονείς τα άτομα που πάσχουν είτε από ΗΙV είτε από ηπατίτιδα Β, υπό τον όρο και την προϋπόθεση ότι ακολουθούν την αγωγή ή έχουν ολοκληρώσει την αγωγή.

#ElenaRapti #politician #Greece #Thessaloniki #vouli #photooftheday #AIDS #κοΑγάπη #HIV #ΠαγκόσμιαAids @thanosplevris