Στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας με υποδέχθηκε θερμά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος @imcorfu , όπου και τον ευχαρίστησα για τη διάθεση και την προσφορά του. Στη συνάντησή μας βρισκόταν και ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας @stef.gkikas, ο οποίος παρέθεσε την εμπειρία του από το νησί.

🔸️Εξέφρασα στον Σεβασμιώτατο τον θαυμασμό μου για τον θρησκευτικό και πολιτιστικό πλούτο της Κέρκυρας και συζητήσαμε προτάσεις σχετικά με τις δράσεις που σχεδιάζουμε στο Υπουργείο Τουρισμού για την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού/προσκυνηματικού τουρισμού, με προγράμματα που στηρίζουν η Εκκλησία της Ελλάδος, η Εκκλησία της Κρήτης και οι Μητροπόλεις των Δωδεκανήσων.

🔸️Στο επίκεντρο της συνάντησής μας ήταν η συνδρομή της τοπικής Εκκλησίας. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Μητρόπολη Κέρκυρας στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής πολιτείας, επιδιώκει τη συνεργασία μαζί της και θεωρεί πως η Εκκλησία πάντοτε ήταν και θα είναι παράγοντας ανάπτυξης για τον τόπο.

🔸️Με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκα το δώρο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Νεκτάριου, τις τρεις σπουδαίες εκδόσεις για τον Άγιο Σπυρίδωνα, τα Μοναστήρια της Κέρκυρας και τις εκκλησίες της παλαιάς πόλης, τα σημεία του ενδιαφέροντος της τοπικής Εκκλησίας για την ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων του τόπου. 

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας

Ορκωμοσία Υπουργικού Συμβουλίου

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας