Στη διαδικτυακή εκπομπή στο thecaller.gr με τη Χρίσλα Γεωργακοπούλου

Φιλοξενήθηκα στη διαδικτυακή εκπομπή της Χρίσλας Γεωργακοπούλου στο thecaller.gr και μιλήσαμε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σχετικά με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση. Ο εγκλωβισμός των θυμάτων στο σπίτι λόγω της πανδημίας οδηγεί στην αύξηση περιστατικών σεξουαλικής βίας, καθώς και στην αύξηση της διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού, μέσω του διαδικτύου.
Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης κλείνει ήδη επτά χρόνια συνεχούς ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας.
Τα εργαλεία της καμπάνιας, τόσο αυτά του Συμβουλίου της Ευρώπης, όσο και τα δύο 3D animation videos ελληνικής παραγωγής («Το μυστικό της Νίκης», «Η περιπέτεια του Βίκτωρα») που επιμελήθηκε η ελληνική καμπάνια, έχουν διανεμηθεί σε δεκάδες χιλιάδες παιδιά.
Δύο εργαλεία ενημέρωσης των παιδιών θα κυκλοφορήσουν προσεχώς: το νέο παραμύθι της Κίκο σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών στο ψηφιακό περιβάλλον και η νέα ιστορία κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Η δύναμη της Βερονίκης», όπου ένα κορίτσι σε αναπηρικό αμαξίδιο δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από κάποιον άγνωστο και απευθύνεται σ΄ έναν αστυνομικό.
#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwearrule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse #thecallergr