Στη Ρόδο μας, που δοκιμάζεται, βρίσκομαι με το κυβερνητικό κλιμάκιο τις τελευταίες 48 ώρες, με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντή του Γραφείου Πρωθυπουργού Γιάννη Μπρατάκο, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο. Στο νησί βρισκόταν ήδη ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς. Την Κυριακή έσπευσαν στη Ρόδο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

🔷️Η προστασία της ανθρώπινης ζωής παραμένει ο απόλυτος στόχος. Στη Ρόδο έγινε η μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς σε ασφαλή σημεία κατοίκων και τουριστών που πραγματοποιήθηκε ποτέ στη χώρα, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας έγινε προληπτική εκκένωση περίπου 19.000 προσώπων. Τα 16.000 άτομα μεταφέρθηκαν με επίγεια μέσα και τα 3.000 με πλωτά, με πλήρη ασφάλεια στο βόρειο τμήμα του νησιού.

🔷️ Στις συσκέψεις του κυβερνητικού κλιμακίου, που συμμετέχω, με τον Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου, τον Δήμαρχο της Ρόδου και την τοπική ηγεσία του πυροσβεστικού σώματος, της αστυνομίας, του στρατού και του λιμενικού παίρνονται οι αποφάσεις που απαιτούνται για ασφαλή μεταφορά, προφύλαξη των τουριστών και των συμπολιτών μας, αλλά και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν τις επόμενες μέρες.

🔷️ Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου συνεργαστήκαμε με αδιάλειπτη επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ένωσης ξενοδόχων Ρόδου Μανώλη Μαρκόπουλο, ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα καταλύματα, καθώς με τον Πρόεδρο της ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου Χρήστο Μιχαλάκη.

🔷️Μετά από την σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε με τους Tour Operators που δραστηριοποιούνται στη Ρόδο, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την μετεγκατάσταση των πελατών τους-επισκεπτών.

#Rhodes #fire #help #deputyminister #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #υπουργειοτουρισμου #MinistryofTourism #visitgreece #gnto #tourism #greece @visitgreecegr @ministryoftourismgreece @MinTourGR @ghatzimarkos @ioannisbratakos @c.triantopoulos @ioannis_pappas

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας

Ορκωμοσία Υπουργικού Συμβουλίου

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας