Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και ειδικότερα της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, διοργανώθηκε η τέταρτη κατά σειρά διαδικτυακή εκδήλωση, με θέμα: «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης».

Στην εκδήλωση μίλησα μαζί με τον Αστυνόμο Α’ Ευάγγελο Μπέσα, Προϊστάμενο του Τμήματος Διαδικτυακής Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.), καθώς και των Δομών Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Προϊσταμένη του Τμήματος Διαδικασιών και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης κ. Σταυρούλα Μαρινοπούλου, για την πολύτιμη συνεργασία μας.
Κάθε παιδί που φιλοξενείται στα κέντρα και τις δομές της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, πρέπει να διδαχτεί τους απλοποιημένους κανόνες αυτοπροστασίας, όπως τον «Κανόνα του Εσώρουχου», ώστε να αναγνωρίσει μια επικίνδυνη συμπεριφορά και να μπορέσει να προστατευτεί.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwearrule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse #ΥπουργείοΜετανάστευσηςκαιΑσύλου #migration #δομές #δομέςφιλοξενίας #δομέςυποδοχής #άσυλο