Ο συνεδριακός και ο εκθεσιακός τουρισμός αφήνουν το μεγαλύτερο οικονομικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες. Κι επειδή το Υπουργείο Τουρισμού μπορεί να λειτουργήσει ως επιταχυντής στην ανάπτυξή τους, ανέλαβα την πρωτοβουλία να συζητήσουμε διαδικτυακά με εκπροσώπους των σημαντικότερων φορέων συνεδριακού και εκθεσιακού τουρισμού της χώρας.

🔹Στη συνάντηση συμμετείχαν:
– ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO & DES) @hapco_des με την Πρόεδρο κ. Σίσσυ Λυγνού @slignou, ο Σύνδεσμος Οργανωτών & Κατασκευαστών Εκθέσεων Ελλάδος (ΣΟΚΕΕ) με τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Βώκο, το Athens Convention Bureau @thisisathens – με την επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών – Αναπτυξιακή Ανώνυμος Εταιρεία Ο.Τ.Α. – ΕΑΤΑ ΑΕ, κ. Αλεξία Παναγιωτοπούλου @alexitsa32, το Thessaloniki Convention Bureau @thessaloniki_cb με τον Πρόεδρο κ. Πρόδρομο Μοναστηρίδη @prodromos_monastiridis και τη Σύμβουλο Διοίκησης κ. Ελένη Σωτηρίου @elenistrskg, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) @sete_insitute με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Αλέξανδρο Θάνο @alexandrosthanos και τη Γενική Διευθύντρια κ. Μαρία Γάτσου @m_gatsou .

🔹Συμμετείχε επίσης ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού @visitgreecegr η κ. Σοφία Λαζαρίδου @slazlo2000 , Γενική Διευθύντρια Διοίκησης, Οργάνωσης και Προβολής του ΕΟΤ .

🔹Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπογραμμίστηκε το γεγονός πως οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για το επόμενο βήμα στην ανάπτυξη του συνεδριακού και εκθεσιακού τουρισμού, καθώς αναγνωρίζεται ότι όλοι οι φορείς του κλάδου έχουν κοινούς στόχους.

🔹 Ο ρόλος μας είναι να συντονίσουμε τις ενέργειές όλων, ώστε να αξιοποιήσουμε την ανοδική πορεία του κλάδου και να ενισχύσουμε τη θέση του στον διεθνή ανταγωνισμό.