Συναντήθηκα διαδικτυακά με μέλη του σωματείου Γυναίκες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση – Ελλάδα (WIFT GR)

και συζητήσαμε για την προοπτική συνεργασίας στο πλαίσιο τόσο του 6ου Φεστιβάλ WIFT GR όσο και του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση.
Στη συνάντηση συμμετείχαν:
­ η Πρόεδρος Κατερίνα Κασκανιώτη, Executive Producer
­ η Αντιπρόεδρος Λένα Ράμμου, Σύμβουλος διοίκησης και διαχείρισης στον οπτικοακουστικό τομέα
­ η ταμίας Όλγα Μαλέα, Σκηνοθέτρια
📍 Το σωματείο Γυναίκες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση – Ελλάδα (WIFT GR) συγκεντρώνει γυναίκες που ενεργοποιούνται στη χώρα μας στα επαγγέλματα του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και των άλλων οπτικοακουστικών μέσων. Ο σκοπός του περιλαμβάνει τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο, αλλά και τη παρέμβαση για τα έμφυλα ζητήματα τόσο σε θεσμικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.
📍 Για 6η συνεχή χρονιά, το ΦΕΣΤΙΒΑΛ WIFT GR «50/50 ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ» θα λάβει χώρα μεταξύ 24 και 28 Νοεμβρίου 2022, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση (18 Νοεμβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου).
📍 Το φεστιβάλ, που φέτος επικεντρώνεται στην πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, θα έχει τίτλο “KISS DADDY GOODNIGHT”. Η θεματική του θα είναι η παραβίαση των ορίων και κατάχρηση εξουσίας που μπορεί να κάνουν κάποιοι ενήλικοι προς ανήλικους (κακοποίηση, παιδεραστία), εκμεταλλευόμενοι το πλαίσιο εμπιστοσύνης ή εξάρτησης που υπάρχει σε ένα οικογενειακό, εκπαιδευτικό ή υποτιθέμενα ασφαλές κοινωνικό περιβάλλον.