Ο πολιτισμός της αμπέλου και του κρασιού είναι κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας και ενταγμένος στον σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης και της βελτίωσης του Οινοτουρισμού, μίας από τις πιο ισχυρές Ειδικές Μορφές Τουρισμού στη χώρα μας.

🔺Είμαστε υπερήφανοι που εδώ και λίγες ημέρες –επίσημα- η Ελλάδα διαθέτει δύο (2) Αρχαιολογικά Μουσεία, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου Κρήτης, στην Πολιτιστική Διαδρομή του πολιτισμού της αμπέλου και του κρασιού, του Συμβουλίου της Ευρώπης Iter Vitis.

🔺Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, έχοντας στο πλευρό της την Πρόεδρο της Πολιτιστικής Διαδρομής του Συμβουλίου της Ευρώπης Emanuela Panke, ανακοίνωσε τη μετεξέλιξη του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης στο πρώτο-μουσείο σταθμό της Πολιτιστικής Διαδρομής «στο δρόμο του κρασιού», με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου να ακολουθεί.

🔺Στις συλλογές τους συγκαταλέγονται πολυάριθμα και εξαιρετικά σημαντικά ευρήματα από τη Μακεδονία και την Κρήτη, τα οποία αντικατοπτρίζουν την ιδιαίτερη ιστορική και πολιτισμική σημασία της παραγωγής και κατανάλωσης του κρασιού κατά την αρχαιότητα.

🔺Η εξέλιξη αυτή, που ήρθε ως αποτέλεσμα στρατηγικού σχεδιασμού, δίνει στον Οινοτουρισμό μία επικαιροποιημένη διάσταση, αφού πλέον είναι εξαιρετικά δημοφιλές να επισκεφθεί κάποιος μέρη ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας μέσα από τα δίκτυα του οινικού τουρισμού, κάτι που γίνεται τελικά μία βιωματική παγκόσμια εμπειρία.

🔺Η προώθηση και η στήριξη μέσω της Πολιτιστικής Διαδρομής προάγει την Ελλάδα σε ακόμα υψηλότερη βαθμίδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ενισχύει το κεφάλαιο του Οινοτουρισμού.

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας

Ορκωμοσία Υπουργικού Συμβουλίου

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας