Φιλοξενήθηκα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου Ionian Channel με τη δημοσιογράφο Νατάσα Πατρινού και συζητήσαμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

🟡 Αναφέρθηκα στα εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης και στην προσπάθεια που επιχειρείτε να λυθεί το πρόβλημα της σιωπής των θυμάτων.
🟡 Εννιά στις δέκα φορές ο δράστης βρίσκεται στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού και είναι ένα πρόσωπο που εμπιστεύεται. Είναι ένα πρόσωπο που του προσφέρει δώρα τακτικά, του ζητάει να κρατήσει μυστικά και προσπαθεί να απομονώσει το παιδί για να βρεθεί μαζί του.
🟡 Το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης σε βάρος ανηλίκων και αυτό σημαίνει ότι η δράση της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» που ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2013 αποδίδει σιγά-σιγά καρπούς καθώς οι καταγγελίες γίνονται στο στάδιο της παρενόχλησης.
🟡 Τέλος αναφέρθηκα στον κανόνα του εσωρούχου και στην αποτελεσματικότητα της ενημέρωσης και ενδυνάμωσης των παιδιών μέσα από απλούς κανόνες αυτοπροστασίας.