Παρακολούθησα με ενδιαφέρον την εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών .

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την κορύφωση της εκστρατείας ενημέρωσης και αντιμετώπισης του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών που εκτυλίχθηκε διαδικτυακά αλλά και με ενημέρωση των πολιτών σε όλη την επικράτεια.

Θέλω να συγχαρώ τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοιδη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη για την έναρξη λειτουργίας  Ειδικών Υπηρεσιών Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας. Αυτό σημαίνει εξειδικευμένο προσωπικό και καλύτερη διαχείριση, ακόμη και από την πιο μικρή μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, ακόμα και από το πιο απόμακρο περιφερειακό Αστυνομικό Τμήμα της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το βίντεο της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Ελληνικής Αστυνομίας, που πρόσφατα εγκαινίασε τις νέες Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας και συζητήθηκαν όχι μόνο η σωματική κακοποίηση των γυναικών αλλά και άλλες εκφάνσεις του φαινομένου της βίας στις γυναίκες, όπως η ψυχολογική βία που ασκείται σε διάφορα περιβάλλοντα όπως το οικογενειακό αλλά και το επαγγελματικό. Σημαντικό μέρος του διαλόγου αποτέλεσε η αντιμετώπιση του φαινομένου και οι ενδείξεις ύπαρξης του.

#ElenaRapti #ημέρα #mopocp #σπάσετησιωπή #thessaloniki #Βουλή #politician #politics #Hellas #Greece #photooftheday #europe