Παρουσίαση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων.

♦️Ως Εθνική Συντονίστρια για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων παρουσίασα τους βασικούς άξονες του ΕΣΔ, με αφορμή την επίσημη ανάρτησή του, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

♦️Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας @k.zervas και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας @atzitzikostas παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Ιωάννη Μπρατάκου @ioannisbratakos.

♦️Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση αποτελεί μια ολιστική παρέμβαση στο υφιστάμενο πλαίσιο δομών και λειτουργιών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών.

♦️Είναι ένα εγχείρημα συνεκτικής αναδιάρθρωσης των υφιστάμενων δυνατοτήτων του συστήματος για την πρόληψη του φαινομένου, την προαγωγή της αποκάλυψής του όταν συμβαίνει, τη γρήγορη και αποτελεσματική δίωξη των δραστών και την παροχή προστασίας και στήριξης στα θύματα.

♦️Στρατηγικοί στόχοι του ΕΣΔ σε βάθος πενταετίας είναι:
1. Η αναπροσαρμογή των θεσμικών λειτουργιών στην κατεύθυνση των φιλικών προς το παιδί διαδικασιών.
2. Η μετρήσιμη ποσοτική μείωση των κρουσμάτων που συμβαίνουν.
3. Η αύξηση αναφοράς κρουσμάτων στις αρμόδιες Αρχές και υπηρεσίες για να διερευνηθούν, να διωχθούν οι δράστες και να προστατευτούν τα παιδιά.

#ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #ΕθνικόΣχέδιοΔράσης @k.zervas @atzitzikostas @ioannisbratakos