Σημαντική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήσαμε στο Υπουργείο Υγείας με τον αρμόδιο Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σχετικά με την ανάπτυξη του ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα και όλες τις εναλλακτικές μορφές του Τουρισμού Υγείας, που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών κατά τη διάρκεια όλου του έτους στη χώρα μας.

🔷️ Ανταλλάξαμε απόψεις και αποφασίσαμε από κοινού τη σύσταση διυπουργικής ομάδας εργασίας Ιατρικού Τουρισμού, με αντικείμενο τη δημιουργία του οδικού χάρτη ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα, την ενίσχυση των υπαρχόντων δομών, την εξέταση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου και τις προτάσεις αναμόρφωσής του.

🔷️Συζητήσαμε το θεσμικό πλαίσιο του ν.4958/22, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, με τη συμμετοχή του Πρόεδρου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, καθηγητή Νίκου Βραχνή. Κάναμε προτάσεις για εμπλουτισμό του Νόμου με νέες ευεργετικές διατάξεις και προγραμματίστηκαν συναντήσεις για την επεξεργασία τους.

🔷️Κοινή πεποίθησή μας ότι οι Έλληνες επιστήμονες, οι γιατροί, οι υποδομές υγείας και συνολικά το σύστημα της χώρας είναι ικανό να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, να αναπτυχθεί και να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι του βιώσιμου Τουρισμού στην Ελλάδα.

🔷️Τελος συζητήσαμε με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την καμπάνια που εξελίσσεται στην Ελλάδα απο την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και αφορά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Μας διαβεβαίωσε για τη στήριξη του στις επερχόμενες δράσεις σε όλη τη χώρα.

#greek #health #greekhealthtourism #ivf #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία # ΥπουργείοΤουρισμού-MinistryofTourism #visitgreece #ministry #gnto #tourism #greece @visitgreecegr #ΙΕΚ_Τουρισμού @ministryoftourismgreece @MinTourGR @ministryofhealthgr @mchrisochoidis

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας

Ορκωμοσία Υπουργικού Συμβουλίου

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας