Με μεγάλη χαρά συναντήθηκα με τον Γενικό Διευθυντή της Ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ @segasgr και Γενικό Συντονιστή του Μαραθωνίου της Αθήνας , τον Σωτήρη Κυρανάκο @sotiris_ky, ενόψει της συνέντευξης Τύπου όπου θα παρουσιαστούν όλες οι δράσεις για τον 40ο επετειακό Αυθεντικό Μαραθώνιο @athensauthenticmarathon

🇬🇷Ως Υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για τις Ειδικές Μορφές, συζήτησα με τον Σωτήρη Κυρανάκο για το ισχυρό πλεονέκτημα του αθλητικού τουρισμού της χώρας μας στην προώθηση και ισχυροποίηση του σε παγκόσμιο επίπεδο.

🇬🇷Ο Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της χώρας μας. Αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ο αγώνας τον οποίο επιθυμούν πάνω από 15 εκατομμύρια δρομείς να πραγματοποιήσουν, έστω μια φορά στη ζωή τους.

🇬🇷Στη φετινή διοργάνωση του Μαραθωνίου θα συμμετέχουν 62.000 δρομείς από 140 χώρες, 8000 μαθητές και 1800 φοιτητές από 110 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο που θα έρθουν στην Αθήνα αποκλειστικά για τη διοργάνωση.


🇬🇷Η Ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ έχει σχεδιάσει και πραγματοποιήσει μια σειρά ενεργειών που έχουν ως στόχο την προβολή του Μαραθώνιου και της Ελλάδας μας στο εξωτερικό, με άμεσο αποτέλεσμα στην ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού.

▪️Με εξωστρέφεια και στόχο την συσπείρωση των Ελλήνων ανά τον κόσμο έχει οργανωθεί καμπάνια ενημέρωσης με επίκεντρο την Ελληνική Ομογένεια.

▪️Ο ΣΕΓΑΣ προχώρησε σε συνεργασία με το γραφείο της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο θα προωθήσει την προβολή του μηνύματος για την Πράσινη Ευρώπη.

▪️Ο ΣΕΓΑΣ προχώρησε σε μνημόνια συνεργασίας με τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, ενώ ενημερώθηκαν ταυτόχρονα για τις δράσεις του τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όλης της Ευρώπης.

🇬🇷Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος αναμένεται να συντελέσει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, την προώθηση και την ανάδειξη της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού σε παγκόσμιο επίπεδο και την προσέλκυση επισκεπτών με υψηλό εισοδηματικό προφίλ.