Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, με θέμα την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

«Κύρωση της Συμφωνίας Εφαρμογής μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Κράτους του Ισραήλ για το Υποπεριφερειακό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για τη θαλάσσια ρύπανση από πετρέλαιο σύμφωνα με το Πρωτόκολλο περί συνεργασίας για την πρόληψη της ρύπανσης από πλοία και, σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης, για την καταπολέμηση της ρύπανσης της Μεσογείου θάλασσας της Σύμβασης της Βαρκελώνης».

❗️Πρόκειται για μια πολύ σημαντική τριμερή συμφωνία με την Κύπρο και το Ισραήλ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ρύπανσης της Μεσογείου θάλασσας από πετρέλαιο.

❗️Αποτελεί μια ακόμη διεθνή συμφωνία για την προστασία του περιβάλλοντος, αποτέλεσμα της ουσιαστικής διπλωματικής κινητικότητας της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα.

❗️Η Μεσόγειος είναι σημείο συνάντηση των λαών και των πολιτισμών. Είναι ζήτημα όλων η προστασία της από καταστροφές από πετρέλαιο, που έχουμε δει να συμβαίνουν σε άλλα σημεία του κόσμου.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #photooftheday #nd #ΝέαΔημοκρατία #Βουλή #ΕπιτροπήΠαραγωγής #ΚυπριακήΔημοκρατία #Ισραήλ #ρύπανσηΜεσογείου #θαλάσσιαρύπανση #πετρέλαιο #προστασίαπεριβάλλοντος