Συμμετείχα στο σεμινάριο που διοργάνωσε το Infokids.gr και το Infowoman.gr, με θέμα: “Βιασμός: Ούτε θύματα, ούτε θύτες – Εκπαιδεύοντας τα παιδιά μας να σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους”.

Αναφέρθηκα στην καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και τόνισα ότι η πρόληψη του φαινομένου και η προστασία των παιδιών είναι ευθύνη των ενηλίκων.
Τα κακοποιημένα παιδιά νιώθουν αισθήματα ντροπής, ενοχής και φόβου. Οι γονείς πρέπει να είναι προσεκτικοί και δεκτικοί με τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά των παιδιών τους, ώστε να είναι σε θέση να τα βοηθήσουν.
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέκρινε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» και διδάσκεται τόσο στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων όσο και της ευέλικτης ζώνης. Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ενδυνάμωση των παιδιών, ώστε να μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους από τη σεξουαλική θυματοποίηση και βία, μαθαίνοντας και αναπαράγοντας στη συμπεριφορά τους απλούς κανόνες αυτοπροστασίας.