Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση συναντήθηκα με τον Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Κωνσταντίνο Σχισμένο με τον οποίο συζητήσαμε την ανάγκη λήψης διαρθρωτικών μέτρων με σκοπό την ολιστική διαχείριση του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ίδρυση πέντε νέων γραφείων ανηλίκων, η επικαιροποίηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού που αφορούν σε θέματα ανηλίκων, η ανάπτυξη συνεργασιών της ΕΛ.ΑΣ. με άλλους Φορείς (ιδιωτικούς και δημόσιους) και η χρήση ψηφιακών εργαλείων, για τον εντοπισμό περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας, ξεναγήθηκα στον σύγχρονο, άρτια εξοπλισμένο και φιλικό στα παιδιά χώρο που δημιούργησε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, με σκοπό την διευκόλυνση της κατάθεσης των παιδιών θυμάτων σεξουαλική βίας, συγχαίροντας τον κ. Σχισμένο για την πρωτοβουλία αλλά και για την ευαισθησία να δημιουργήσουν το χώρο με δικά τους έξοδα.
Τέλος, τον ευχαριστώ θερμά για τη μέχρι σήμερα συνεργασία στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και συγχαίρω όλο το προσωπικό της υπηρεσίας για το πολύτιμο έργο τους στην αντιμετώπιση των περιστατικών παιδικής κακοποίησης.