Μίλησα στη διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα, με θέμα «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης», που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Π.Ε. Φωκίδας σε συνεργασία με το ΠΕ.ΚΕ.Σ. Στερεάς Ελλάδας

στο πλαίσιο της διαρκούς επιστημονικής – παιδαγωγικής ενημέρωσης και υποστήριξης των εκπαιδευτικών, αλλά και της διάχυσης υπεύθυνης πληροφόρησης σχετικής με την αγωγή και εκπαίδευση των παιδιών στο ευρύ κοινό.

📌Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα και ενδιαφερόμενοι γονείς.

📌Ως συντονίστρια του προγράμματος «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, μίλησα για τον κανόνα του εσώρουχου παρουσιάζοντας όλα τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

📌Ως επικεφαλής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση κι Εκμετάλλευση παρουσίασα τους στόχους του καθώς και τις 11 οριζόντιες διυπουργικές πολιτικές του για την υλοποίηση των οποίων εργάζονται 11 υπουργεία.

📌Για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης μίλησε και ο προϊστάμενος του τμήματος Διαδικτυακής Προστασίας Ανηλίκων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδας, Ευάγγελος Μπέσας, η Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Όλγα Ηλιοπούλου και ο Οργανωτικός Συντονιστής Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας, Χρίστος Μαρκαντώνης.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #ΕθνικόΣχέδιοΔράσης
#ΥπουργείοΠαιδείςκαιΘρησκευμάτων @dioxh_hlektronikou_eglhmatos_