Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Γυναικείου Φιλανθρωπικού Σωματείου «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης», μίλησα στη χριστουγεννιάτικη γιορτή, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Προέδρου Γιώτας Σασοπούλου, στην Αίθουσα των Τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

📌 Θέμα της εκδήλωσης, «Το πιο όμορφο ΔΩΡΟ… Το δικαίωμα στη ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ».

📌Ως εισηγήτρια του νέου νόμου για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, μίλησα για τις μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

📌Ο νέος νόμος:

▪️Αυξάνει το όριο ηλικίας στα 54 έτη.

▪️Επιτρέπει την κρυοσυντήρηση ωαρίων όχι μόνο για ιατρικούς αλλά και για κοινωνικούς λόγους, δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες να διατηρήσουν τα ωάριά τους και να κάνουν χρήση αυτών, όποτε το επιθυμήσουν.

▪️Καταργεί την απαιτούμενη συναίνεση του συζύγου για την κρυοσυντήρηση ωαρίων από τη γυναίκα που το επιθυμεί.

▪️Επιτρέπει στη διαζευγμένη γυναίκα να κάνει χρήση των κρυοσυντηρημένων ωαρίων της χωρίς τη συναίνεση του συζύγου ή συντρόφου.

▪️Διασφαλίζει τη δυνατότητα ατόμων, που πάσχουν από HIV, να υποβληθούν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

▪️Διασφαλίζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των ίντερσεξ ατόμων εξασφαλίζοντας την ομαλή ανάπτυξη του φύλου τους και της προσωπικότητάς τους.

📌 Καλωσορισαν την εκδηλωση ο Υπουργός Υγείας, Θανος Πλεύρης και ο Προεδρος της Εθνικης Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Νικόλαος Βραχνης.

📌Ακολούθησαν τραγούδια και χορογραφίες παιδιών.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #moh.gov.gr #υπουργείουγείας @YpYgGR yiota_sasopoulou #ΝέαΕλπίδαΘεσσαλονίκης @thanosplevris #ΝικόλαοςΒραχνής