Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο συνεργάζεται με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στο πλαίσιο διάδοσης των μηνυμάτων της, διοργανώνοντας μια σειρά διαδικτυακών ενημερωτικών εκδηλώσεων, με θέμα: «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης».

Το πρόγραμμα, που περιλαμβάνει έξι ενημερωτικές εκδηλώσεις, υλοποιείται από την Υπηρεσία Υποδοχής & Ταυτοποίησης – Τμήμα Διαδικασιών και Εκπαίδευσης.
Σκοπός της σημερινής διαδικτυακής εκδήλωσης στην οποία μίλησα μαζί με την Αστυνόμο Α’ Σοφία Κουσίδου, Προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Διοικητών των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.), καθώς και των Δομών Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής & Ταυτοποίησης κ. Αναστάσιος Μαντάγαρης, ο Υποδιοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής & Ταυτοποίησης κ. Σπύρος Χαγκαμπιμάνα, η Διοικήτρια της Δομής Εθελούσιων Επιστροφών Αττικού Άλσους κ. Βασιλική Δανού, από το Γραφείο Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου Νότη Μηταράκη κ. Νικολέτα Κρητικού, η Προϊσταμένη του Τμήματος Διαδικασιών & Εκπαίδευσης κ. Σταυρούλα Μαρινοπούλου και το Στέλεχος του Τμήματος Διαδικασιών & Εκπαίδευσης κ. Ελευθερία Νταναβάρα.
Ευχαριστώ τον Γενικό Γραμματέα κ. Μάνο Λογοθέτη, για την στήριξή του στην καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να είναι ασφαλές και προστατευμένο.
Είναι πολύ σημαντικό τα μηνύματα για την προστασία των παιδιών να φτάσουν σε κάθε οικογένεια και σε κάθε παιδί που φιλοξενείται στα κέντρα και τις δομές της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, διότι τα ενημερωμένα παιδιά είναι ασφαλή.