Η συνάντηση εργασίας με παραγωγικούς φορείς στην Κέρκυρα ήταν εποικοδομητική. Δημιουργεί αισιόδοξες προοπτικές καλών συνεργιών κυβέρνησης, τοπικής αυτοδιοίκησης και παραγωγικών φορέων της Κέρκυρας με κύριο άξονα, τον εμπλουτισμό της τουριστικής εκπαίδευσης, την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της.

🔺Είναι κοινή πεποίθηση όλων των καλών εταίρων πως η τουριστική παιδεία μας και η βελτίωση της αποτελεί κλειδί ανάδειξης και καθιέρωσης του brand “Ελλάδα” στην κορυφή του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη. Είμαστε ήδη ηγετική δύναμη και φροντίζουμε να παραμείνουμε ακλόνητοι.

🔺Με τη συμμετοχή του Γ.Γ Επιμελητήριου Κέρκυρας Στ. Σπάτουλας, του Α’ Αντιπροέδρου Στ. Μέξα, του διευθυντή Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Β. Αποστολόπουλου, του Προέδρου Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γ.Γ Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Π. Αγνιάδη, και του Προέδρου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων Χ. Λαμπρόπουλου θέσαμε τις βάσεις για να προχωρήσουμε τάχιστα προς αυτή την κατέυθυνση με επίκεντρο την Κέρκυρα και τα Ιόνια νησιά μας.

🔺Αναφερθήκαμε στο σημαντικό ρόλο του ΙΕΚ Τουρισμού Ιονίων Νήσων, με έδρα την Κέρκυρα και επικεντρωθήκαμε στον σχεδιασμό για την κάλυψη θέσεων εργασίας από τους αποφοίτους της σχολής.

🔺Στόχος μου είναι η τοπική τουριστική αγορά και οι επιχειρήσεις της Κέρκυρας να έχουν πρόσβαση να βελτιωθούν και να κερδίσουν σε κάθε επίπεδο μέσω της πρόσληψης εργαζομένων υψηλής κατάρτισης που θα έχουν εκπαιδευτεί μέσα στις δομές μας, όπως κάνουμε διαχρονικά.

🔺Υπογραμμίσαμε τη συμβολή των ειδικών μορφών τουρισμού στην τοπική οικονομία και κοινωνία, βάζοντας στο επίκεντρο τον ιατρικό τουρισμό, τον τουρισμό ευεξίας και τον τουρισμό για δραστηριότητες στη φύση.

🔺Είναι εμφανής η στόχευση μας να προβάλουμε το ισχυρό και βιώσιμο τοπικό τουριστικό προϊόν, με τον ανεξάντλητο πλούτο της Περιφέρειας να αξιοποιείται μέσα από τις ειδικές μορφές τουρισμού.

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας

Ορκωμοσία Υπουργικού Συμβουλίου

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας