Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πολύχρωμα Συναισθήματα» με τη Γιώτα Φλώρου, στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωάννινων (98.7 FM), προκειμένου να συζητήσουμε για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση.

Τόνισα ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας με το Τμήμα για τα Δικαιώματα του Παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης και έχει δρομολογήσει αρκετές εκδηλώσεις, τα τελευταία δύο χρόνια σε όλη την Ήπειρο, σχετικά με την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Επιπλέον, αναφέρθηκα στη συνεργασία της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέσω ενός κύκλου ενημερωτικών τηλεδιασκέψεων, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού και των γονέων των παιδιών των βρεφονηπιακών σταθμών του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας. Η απήχηση των τηλεδιασκέψεων ήταν πολύ σημαντική, καθώς υπήρξε καθολική ανταπόκριση των γονέων, που τις παρακολούθησε.
Επίσης, με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή προετοιμάζουμε ένα δεύτερο κύκλο συνεργασίας, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση φοιτούντων στις στρατιωτικές σχολές.
Τέλος, εστίασα στα ενημερωτικά εργαλεία που μας παρέχει το Συμβούλιο της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων το νέο παραμύθι που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο, «Η Κίκο και το Φωτοσκορπούλι», που διδάσκει στα παιδιά πώς να είναι ασφαλή στο ψηφιακό περιβάλλον.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwarerule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse #πολύχρωμασυναισθήματα #δημοτικόραδιόφωνοΙωαννίνων #ΓιώταΦλώρου