Φιλοξενήθηκα στον τηλεοπτικό σταθμό STAR CHANNEL με τη δημοσιογράφο Ζήνα Κουτσελίνη @zina_koutselini στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

📍Μίλησα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και παρουσίασα το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση

📍Στρατηγικοί στόχοι του Σχεδίου σε βάθος πενταετίας είναι:

-Η αναπροσαρμογή των θεσμικών λειτουργιών στην κατεύθυνση των φιλικών προς το παιδί διαδικασιών.

-Η μετρήσιμη ποσοτική μείωση των κρουσμάτων με την δημιουργία ενός ολιστικού πλαισίου, που θα δίνει έμφαση στην πρόληψη, στην αποτροπή της δευτερογενούς θυματοποίησης και στην προστασία των μελών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

-Η αύξηση αναφοράς κρουσμάτων στις αρμόδιες Αρχές και υπηρεσίες για να διερευνηθούν, να διωχθούν οι δράστες και να προστατευτούν τα παιδιά.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #Εθνικό Σχέδιο Δράσης @zina_koutselini @staralithies @@starchanneltv