Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συμβάλλει στη διάδοση των μηνυμάτων της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης με μια σειρά διαδικτυακών ομιλιών ενημερωτικού χαρακτήρα, με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης».

Σκοπός της πρώτης διαδικτυακής εκδήλωσης είναι η άρτια και ορθή πληροφόρηση, καθώς και η ευαισθητοποίηση των στελεχών, του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των βρεφονηπιακών σταθμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Αττικής (Α’, Β’ και Γ’ βρεφονηπιακοί σταθμοί Αθηνών του Στρατού Ξηράς και βρεφονηπιακοί σταθμοί του 251ου Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας Αθηνών και της 112ης Πτέρυγας Μάχης Ελευσίνας) και των συναφών υγειονομικών δομών (βρεφονηπιακός σταθμός του Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παιδιού του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά).
Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, για την στήριξή του στην καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Είναι πολύ σημαντικό τα μηνύματα για την προστασία των παιδιών να φτάσουν σε κάθε ελληνική οικογένεια. Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να είναι ασφαλές και προστατευμένο.