Συμμετείχα στη διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, με θέμα: «Παιδιά ασφαλή με…φωνή: Πρόληψη και Αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης».

Ως συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στην ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα, αναφέρθηκα στην πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και τόνισα πως το 16% των παιδιών στην Ελλάδα έχει δεχτεί κάποιας μορφής σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη διανομή 10.000 ερωτηματολογίων σε μαθητές ηλικίας 12-14 ετών, τα οποία συμπληρώθηκαν ανώνυμα. Το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξε ότι πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.
Αποστολή μου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μέσα από τα χρήσιμα εργαλεία που παρέχει το Συμβούλιο της Ευρώπης. Μεταξύ άλλων, παρουσίασα το παραμύθι «Η Κίκο και το χέρι», το οποίο διδάσκει τον «Κανόνα του Εσώρουχου» και δείχνει τον τρόπο που ο δράστης, ο οποίος είναι τις περισσότερες φορές από το στενό οικογενειακό, συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον του παιδιού, περνάει χρόνο μαζί του, ώστε να κερδίσει την εύνοιά του.
Τόνισα ότι είναι σημαντικό το παιδί να ενημερώνει έναν ενήλικα που εμπιστεύεται όταν λαμβάνει δώρα συχνά από ένα πρόσωπο, όταν του ζητείται να κρατήσει μυστικά και όταν κάποιος προσπαθεί να βρεθεί μόνος μαζί του ή να το απομονώσει.