Από την εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης», που διοργανώθηκε από το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Ιστορίας της πόλης.

📍Ως συντονίστρια του προγράμματος «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, μίλησα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση.

📍Ο κανόνας του εσωρούχου αποτελεί ένα απλό μέσο, ώστε οι γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους ποια είναι εκείνα τα σημεία του σώματος, στα οποία δεν πρέπει οι άλλοι να επιχειρήσουν να τα αγγίξουν, πώς πρέπει να αντιδράσουν τα παιδιά και πού να στραφούν για βοήθεια.

📍Ως επικεφαλής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση κι Εκμετάλλευση παρουσίασα τους στόχους του καθώς και τις 11 οριζόντιες διυπουργικές πολιτικές του για την υλοποίηση των οποίων εργάζονται 11 υπουργεία.

📍Για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης μίλησε και ο προϊστάμενος του τμήματος Διαδικτυακής Προστασίας Ανηλίκων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδας, Ευάγγελος Μπέσας.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #ΕθνικόΣχέδιοΔράσης #ΚέντροΔιαΒίουΜάθησης #ΠαιδείαΔήμουΘεσσαλονίκης
@dioxh_hlektronikou_eglhmatos_