Στην τελετή έναρξης της 2ης Βδομάδας Μαίας του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών Μαιευτών Αθήνας με αφορμή την εβδομάδα μητρικού θηλασμού.

📍 Στο χαιρετισμό μου αναφέρθηκα στην αποστολή των Μαιων.

📍 Οι μαίες και οι μαιευτές συνoδεύουν γενιές ανθρώπων και γεμίζουν με αγάπη και φροντίδα τους θαλάμους των νεογνών, ενώ έχουν το μοναδικό προνόμιο να βλέπουν το θαύμα της ζωής πριν ακόμα και από την ίδια τη μητέρα.

📍 Στεκόμαστε δίπλα στις μαίες και τους μαιευτές για να προστατεύσουμε αυτή τη ζωή, να κάνουμε έναν κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά.

📍 Αναφέρθηκα επίσης στα μηνύματα της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρωπης.

📍Μέσα απο τα παραμύθια και τις ιστορίες κινουμένων σχεδίων ενημερώνουμε οικογένειες, σχολεία και ολόκληρη την κοινωνία για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

📍 Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν το ενημερωτικό υλικό της καμπάνιας καθώς στους χώρους υποδοχής της εκδήλωσης τοποθετήθηκε ειδικό stand για τη διανομή του.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #ΕθνικόΣχέδιοΔράσης @semmaweek2022