Συμμετείχα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πολύχρωμα Συναισθήματα» με τη Γιώτα Φλώρου, στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων (98.7 FM), με θέμα το ρόλο της γυναίκας ως μητέρα και τη πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Αναφέρθηκα στον ιδιαίτερο ρόλο της μητέρας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και χαιρέτησα την υπογραφή του «Συμφώνου Συνεργασίας» μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με το Τμημα για τα Δικαιώματα του Παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο την προώθηση των μηνυμάτων και δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Στη συνέχεια, εξήγησα τον συμβολισμό ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ, δηλαδή τη στατιστική που δείχνει πως ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη, είναι θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης και αναφέρθηκα στο γεγονός ότι μόνο 2 στα 100 παιδιά καταγγέλλουν την κακοποίησή τους στις αστυνομικές αρχές. Επιπλέον, μίλησα για την αξία αυτοπροστασίας των παιδιών, καθώς και για την ευαισθητοποίηση των γονέων, οι οποίοι πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν πιθανά σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης στο παιδί, κάτι που προϋποθέτει μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους.
Μίλησα για τα εργαλεία της καμπάνιας, τον «Κανόνα του Εσώρουχου», την ιστορία της Νίκης και του Βίκτωρα και για την νέα ιστορία κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνίστρια τη Βερονίκη. Η Βερονίκη είναι ένα κορίτσι σε αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο ασχολείται με τη σφαιροβολία, που δέχεται σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του αθλητισμού και απευθύνεται σε έναν αστυνομικό.
Κλείνοντας, αναφέρθηκα στα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, μεταξύ των οποίων η θέσπιση ειδικού μητρώου για όλους τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με παιδιά και με εφήβους.