Συμμετείχα στην διαδικτυακή εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης, με σύνθημα «Γυναίκες στην πρώτη γραμμή-Δυνατές μαζί», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Αναφέρθηκα στην πανευρωπαϊκή εικόνα του προβλήματος της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και στα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην κατεύθυνση της πρόληψης και του τερματισμού της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Επίσης, εστίασα στα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης και τον «Κανόνα του Εσώρουχου», στις ιστορίες κινούμενων σχεδίων της Νίκης και του Βίκτωρα, καθώς και στην ανάγκη εκπαίδευσης των παιδιών, ώστε να μπορούν να αντιλαμβάνονται τη διαφορά ανάμεσα σε ένα αθώο και ένα πονηρό άγγιγμα, ένα καλό και ένα κακό μυστικό, ένα δώρο από μια δωροδοκία.
Μίλησα ακόμη, για την ανάγκη να υπάρχουν ευαισθητοποιημένοι γονείς, ώστε να διαγνώσουν έγκαιρα ένα πιθανό πρόβλημα, αλλά και για να δώσουν οδηγίες στο παιδί για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αποφύγει μια πιθανή σεξουαλική κακοποίηση στο ξεκίνημά της, μέσα από απλούς και βασικούς κανόνες αυτοπροστασίας.
Επίσης, αναφέρθηκα στο νέο ενημερωτικό video που θα κυκλοφορήσει σύντομα, με πρωταγωνίστρια την αθλήτρια Βερονίκη, ένα κορίτσι σε αναπηρικό αμαξίδιο, που δέχεται σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του αθλητισμού και καταγγέλλει το περιστατικό σε έναν αστυνομικό.
Τέλος, παρουσίασα το πρόγραμμα «Σπάσε τη Σιωπή», της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του αθλητισμού, καθώς και το νέο video του Συμβουλίου της Ευρώπης για τους κινδύνους σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στο ψηφιακό περιβάλλον.
Κλείνοντας, ανέφερα τη συμφωνία της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να συμπεριληφθούν τα εργαλεία της καμπάνιας, ως μαθησιακά εργαλεία, στα νηπιαγωγεία και στις πρώτες τέσσερις τάξεις του δημοτικού σε όλα τα δημόσια σχολεία της χώρας.