Ως Συντονίστρια της Καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, αποδέχθηκα την πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων του 66ου Δημοτικού Σχολείου Ξηροκρήνης και μίλησα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

🔹Τα παιδιά θα πρέπει να ξέρουν ότι το σώμα τους τους ανήκει και ότι κανείς δεν μπορεί να τα αγγίξει ή να τα χαϊδέψει χωρίς την άδειά τους.

🔹Διατηρούν το δικαίωμα να αρνηθούν ένα φιλί ή ένα χάδι ακόμη και από άτομο το οποίο αγαπούν.

🔹Πρέπει να μάθουν να λένε όχι, αμέσως και κάθετα, σε περίπτωση ανάρμοστης σωματικής συμπεριφοράς.

🔹Να μάθουν τρόπους να αποφεύγουν καταστάσεις που απειλούν την ασφάλεια τους και να ενημερώνουν έναν ενήλικα που εμπιστεύονται.

🔹Για την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης μίλησε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Παπαδόπουλος Δημήτρης.

#ElenaRapti#vouli#politician#Greece#Hellas#Thessaloniki#nd#ΝέαΔημοκρατία#σπάσετησιωπή#προστασίαπαιδιών#ένασταπέντε#παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση#childsexualabuse#oneinfivecampaign#tomistikotisnikis#underwearrule#kampaniaenastapente#councilofEurope#okanonastouesorouxou#i_peripeteia_tou_viktora#againstchildsexualabuse#σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων#σεξουαλικήεκμετάλλευση#ενημέρωσηπαιδιών