Εγκαινίασα τη διεθνή Έκθεση Athens International Jewellery Show @athensjewellery_show στο Μetropolitan Expo.

🔹 Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, στοχευμένη κλαδική έκθεση για το κόσμημα, το ρολόι, τους πολύτιμους λίθους, τη συσκευασία και τον εξοπλισμό αργυροχρυσοχοΐας στη χώρα, όπου παρουσιάζονται και όλες οι νέες τάσεις στον σχεδιασμό κοσμήματος και ωρολογίων.

🔹 Η Έκθεση καταγράφει ήδη αυξημένη επισκεψιμότητα σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωσή της, με συνολικά 370 εκθέτες, μεταξύ των οποίων οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου του κοσμήματος, των ωρολογίων και των πολύτιμων λίθων.

🔹 Αποτελεί μία σημαντική διοργάνωση τόσο για τους επαγγελματίες του κλάδου του κοσμήματος, στους οποίους προσφέρει την ευκαιρία ανάπτυξης και νέων συνεργασιών πέρα από τα ελληνικά σύνορα, όσο και για την ευρύτερη προβολή της χώρας μας και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος.

🔹 Ο εκθεσιακός τουρισμός έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία, γιατί εξασφαλίζει επισκεψιμότητα στη χώρα 12 μήνες τον χρόνο και γιατί το επίπεδο των επισκεπτών είναι ιδιαίτερα υψηλό σε σχέση με άλλες μορφές τουρισμού.

🔹 Η ανάπτυξή του βρίσκεται στις προτεραιότητές μας στο Υπουργείο Τουρισμού και μέσα από την συνεργασία με φορείς του εκθεσιακού κλάδου για τον σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων, αλλά και μέσα από την υλοποίηση των έργων που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την βελτίωση των υποδομών, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των δεξιοτήτων των επαγγελματιών τουρισμού και την ενίσχυση της προβολής των ειδικών μορφών τουρισμού.