18η Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση

18η Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίησηΗ 18η Νοεμβρίου έχει οριστεί Ευρωπαϊκή Ημέρα για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση. Στην Ελλάδα, μέσω της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα επί επτά χρόνια για να δυναμώσουμε την ενημέρωση της κοινωνίας σε αυτό το μεγάλο θέμα.

Η φετινή Ευρωπαϊκή Ημέρα επικεντρώνεται στην «Πρόληψη επικίνδυνης συμπεριφοράς από τα παιδιά: παιδικές αυτο-παραγόμενες σεξουαλικές εικόνες ή / και βίντεο», ένα κίνδυνος άμεσα συνδεδεμένος με το διαδίκτυο και τη χρήση των μέσω κοινωνικής δικτύωσης. Μπροστά σε αυτή τη πραγματικότητα, η Europole στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εκστρατείας «Πες όχι!» («Say No!») για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με το φαινόμενο του σεξουαλικού εκβιασμού και εξαναγκασμού των παιδιών μέσω του διαδικτύου, δημιούργησε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο που πρέπει όλοι να δούμε στο https://www.youtube.com/watch?v=3Pd6-pSouTEΤη μέρα αυτή πρέπει όλοι να θυμόμαστε πως το πρόβλημα είναι εδώ. Πως δε χωρά ούτε ένα λεπτό αδράνειας. Πως υπάρχουν παιδιά που περιμένουν να ξαναβρούν το χαμόγελο. Είναι ευθύνη όλων μας να αλλάξουμε την εικόνα. Σήμερα θυμόμαστε. Κάθε μέρα προσπαθούμε.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwearrule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse