«Ένας ρεαλιστικός, ευέλικτος και κοινωνικά δίκαιος Προϋπολογισμός»

«Ένας ρεαλιστικός, ευέλικτος και κοινωνικά δίκαιος Προϋπολογισμός»

Στο πλαίσιο της νομοθετικής εργασίας της Ολομέλειας της Βουλής, μίλησα στη συζήτηση για την «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021».
Στην ομιλία μου αναφέρθηκα στα ποιοτικά στοιχεία του Προϋπολογισμού του 2021 τον οποίο καλείται η χώρα να σχεδιάσει εν μέσω μια πρωτόγνωρης πανδημίας.
Χαρακτήρισα τον Προϋπολογισμό του 2021 ρεαλιστικό, ευέλικτο, φιλοεπενδυτικό, αναπτυξιακό, μεταρρυθμιστικό και κοινωνικά δίκαιο.
Μίλησα για στέρεες βάσεις που έχουν δημιουργήσει οι οικονομικές πολιτικές της Κυβέρνησης, για την αναγνώριση της επιτυχίας της χώρας από ξένους οίκους αξιολόγησης, αγορές και εταίρους, για ισχυρή οικονομική διπλωματία από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που φέρνει στην Ελλάδα επενδύσεις, για μια Κυβέρνηση που είναι ισχυρή και βρίσκεται διαρκώς δίπλα στην κοινωνία, την εργασία και την επιχειρηματικότητα.
Σημείωσα πως ο Προϋπολογισμός κοιτάζει προς όλες τις πλευρές, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, τη μείωση των φόρων για ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, τις καλύτερα αμειβόμενες δουλειές, την ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας, την αναβάθμιση της παιδείας, την προστασία των ευάλωτων ομάδων και την επένδυση στη δημόσια υγεία.
Κλείνοντας τόνισα πως η Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μέσα σε λίγο χρόνο μια Ελλάδα που αντέχει και που βρίσκεται σε θέση εκκίνησης για την επόμενη μέρα.
#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #Προϋπολογισμός2021 #ΥπουργείοΟικονομικών #Κυβέρνηση #ΝέαΔημοκρατία #επενδύσεις #κορωνοϊός #πανδημια #covid19