Είχα την τιμή ως Υφυπουργός Τουρισμού αρμόδια για τις ειδικές μορφές τουρισμού, να απευθύνω ομιλία, στην διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «RUN FOR PEACE” που διοργάνωσε η Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, στο πλαίσιο της αθλητικής διπλωματίας, σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού στον Τουρισμό και την Οικονομία.

📌 Το Υπουργείο Τουρισμού έχει θέσει τον αθλητικό τουρισμό πολύ ψηλά στην ατζέντα του. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε τους αθλητές αλλά και τους θεατές διαφορετικών αθλημάτων να επισκεφτούν τη χώρα μας, να αγωνιστούν, να ασκηθούν ή να λάβουν μέρος σε εκδηλώσεις και να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτιστικό και φυσιολατρικο πλούτο.

📌 Η Ελλάδα είναι παγκοσμίως γνωστή ως καλοκαιρινός προορισμός που προσελκύει εκατομμύρια για το κλίμα, τις παραλίες και την ιστορία της. Η συγκεκριμένη θεματική δραστηριότητα, ο αθλητικός τουρισμός, είναι σημαντική για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας. Είναι τα διαφορετικά πρόσωπα της βιωσιμότητας, μέσω των οποίων η χώρα αναπροσανατολίζει την οικονομική της ανάπτυξη.

📌 Ο Αθλητικός Τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τον επιταχυντή του βιώσιμου τουρισμού.

📌 Παράλληλα, η απόδειξη της Ελλάδας ότι καταφέρνει να διοργανώνει με επιτυχία μεγάλες διοργανώσεις, της προδίδει κύρος σε όλα τα επίπεδα και, σε συνδυασμό με τη μεγάλη προβολή, επιτυχία.