Ανταποκρίθηκα με χαρά στην πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συλλόγου Διδασκόντων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου να συμμετάσχω στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρόληψη της Παιδικής σεξουαλικής Κακοποίησης».

📍Ως συντονίστρια του προγράμματος «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, μίλησα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης παρουσιάζοντας όλα τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης που βασίζονται στον κανόνα του εσώρουχου.

▪️Τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται πάντα τη διαφορά μεταξύ αγγίγματος που επιτρέπεται και εκείνου που θεωρείται ανάρμοστο.

▪️Θα πρέπει να ξέρουν ότι το σώμα τους τούς ανήκει και ότι κανείς δεν μπορεί να τα αγγίξει ή να τα χαϊδέψει χωρίς την άδειά τους.

▪️Ο Κανόνας είναι επίσης χρήσιμος γιατί βοηθάει να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι το σώμα τους τούς ανήκει, ότι υπάρχουν καλά και κακά μυστικά, ότι υπάρχει καλό αλλά και κακό άγγιγμα.

📍Για την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης μίλησε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Γρηγοριάδης.

📍Στα παιδιά μοιράστηκε για πρώτη φορά το νέο παραμυθάκι της καμπάνιας «Το Μυστικό της Νίκης 3-Η Δύναμη της Βερονίκης».


#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #counci-lofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #ΕθνικόΣχέδιοΔράσης #12οΔημοτικό ΣχολείοΕυόσμου