Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Τμήματος Παιδείας Δήμου Παλλήνης, συμμετείχα στο Πρόγραμμα Διαδικτυακής Σχολής Γονέων: «Γονείς στα θρανία του Διαδικτύου».

➡️ Ως συντονίστρια του προγράμματος «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, μίλησα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, παρουσιάζοντας όλα τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης που βασίζονται στον κανόνα του εσώρουχου.

➡️ Ο Κανόνας του Εσώρουχου αποτελεί ένα απλό μέσο ώστε οι γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους ποια είναι εκείνα τα σημεία του σώματος στα οποία δεν πρέπει οι άλλοι να επιχειρήσουν να τα αγγίξουν, πώς πρέπει να αντιδράσουν τα παιδιά και πού να στραφούν για βοήθεια.

➡️ Ο ειλικρινής και άμεσος διάλογος ήδη από μικρή ηλικία σχετικά με τη σεξουαλικότητα και τα απόκρυφα σημεία του σώματός τους, με σωστή χρήση των όρων που αφορούν τα γεννητικά όργανα και άλλα σημεία του σώματός τους θα βοηθήσουν τα παιδιά να αντιληφθούν τι δεν επιτρέπεται

➡️ Κανείς δεν μπορεί να αγγίξει ή να χαϊδέψει το παιδί σε εκείνα τα σημεία του σώματός του, τα οποία κατά κανόνα καλύπτονται από εσώρουχα.

➡️ Για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης και την ασφάλεια στο διαδίκτυο μίλησε ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Καρράς Χαράλαμπος.

➡️ Την εκδήλωση χαιρέτησε η Αντιδήμαρχος για Θέματα Παιδείας και Δία βίου μάθησης του Δήμου Παλλήνης, Μελισσά Βασιλική.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #ΕθνικόΣχέδιοΔράσης #ΔήμοςΠαλλήνης #σχολήγονέων